Vize

Konzulat Kraljevine Tajland (Royal Thai Honorary Consulate) u Republici Srbiji izdaje vize za ulazak u Kraljevinu Tajland, uz OBAVEZNI KARANTIN!

Period karantina se smanjuje na 7 dana za vakcinisane putnike ili 11 noćenja za nevakcinisane putnike iz zemalja u kojima nema slučajeva novih sojeva COVID-19.

Spisak zemalja sa slučajevima novih sojeva COVID-19 utvrđivaće i ažurirati Ministarstvo zdravlja Tajlanda svakog meseca. Za putnike iz zemalja sa slučajevima novih sojeva COVID-19 i dalje važi 14-dnevni karantin.

Državljani Srbije trenutno imaju obavezu karantina u trajanju od 11 noćenja, a vakcinisani 7 dana.

Putnici sa sertifikatom o potpunoj vakcinaciji, a koji dolaze iz zemalja u kojima nema slučajeva novih sojeva COVID-19, moći da ostvare pravo na karantin u trajanju od 7 dana. Ovaj uslov primenjivaće se samo na one koji su se potpuno vakcinisali i to vakcinom koju je odobrila Svetska zdravstvena organizacija (SZO) ili Ministarstvo zdravlja Tajlanda najmanje 14 dana pre datuma putovanja. Putnici moraju prilikom dolaska u Tajland pokazati odštampanu potvrdu o vakcini (originalnu potvrdu ili odštampanu onlajn potvrdu o vakcinaciji) jer se u suprotnom primenjuju pravila karantina u trajanju od 11 noćenja.

Vakcine koje će se priznavati kao uslov za 7-dnevni karantin su:
– Pfizer BioNtech
– AstraZeneca
– CovidShield (Serum Institute of India)
– Johnson & Johnson
– Sinovac
– Sinopharm

Putnici koji nisu primili vakcinu, kao i oni koji su primili neku drugu vakcinu (npr. Sputnik V) trenutno podležu obaveznom karantinu od 11 noćenja (tokom trajanja karantina dva puta će biti podvrgnuti PCR testiranju na COVID-19).

VAŽNA NAPOMENA: prilikom apliciranja za Certificate of Entry (COE), putnicima se savetuje da obavezno unesu podatke o vakcinaciji, bez obzira na to koju su vakcinu primili.

ZAKAZIVANJE TERMINA JE OBAVEZNO putem e-maila: info@thaiconsulate.rs


U nastavku se nalaze detaljne informacije o trenutno dostupnim vizama koje se izdaju državljanima Republike Srbije. NAPOMENA: Za vizu možete aplicirati najviše 60 dana pre putovanja!!!


Tourist Visa (“TR”) Single entry
Turistička viza sa jednim ulaskom, uz boravak do 60 dana

Potrebna dokumentacija i koraci:

 1. Formular za aplikaciju koji nakon online popunjavanja treba da snimite na Vaš računar u PDF formatu i da ga odštampate na papiru. Napomena: U polju gde treba da unesete Vašu adresu u Tajlandu, samo upišite “ASQ” (u nastavku je detaljnije pojašnjenje ove skraćenice). Popunite ovde elektronski formular
 2. Original pasoš koji mora da važi još najmanje 6 meseci od datuma ulaska u Tajland (neophodno je da u pasošu budu najmanje dve prazne strane, jedna naspram druge)
 3. Fotokopija strane pasoša gde se nalaze Vaši podaci i fotografija
 4. Fotokopija rezervisane povratne avio karte (fotokopiju kupljene avio karte morate nam dostaviti mailom, nakon dobijanja “Certificate of Entry” – više detalja u nastavku)
 5. Kolor fotografija 4 x 6 cm
 6. Iznos od 40 eura u gotovini

Dobijena viza ne podrazumeva da je procedura omogućavanja Vašeg ulaska u Kraljevinu Tajland završena!!!
Sledi spisak dodatnih koraka koje treba da preduzmete:

 1. Sledeći korak je da obezbedite dokument pod nazivom CERTIFICATE OF ENTRY (COE) za koji se isključivo aplicira putem interneta (online), a izdaje ga Ambasada Kraljevine Tajland u Atini, Grčka. Link za COE: https://coethailand.mfa.go.th/ Prilikom apliciranja za COE biće Vam naznačeno da treba da kupite polisu putnog zdravstvenog osiguranja, avio kartu, kao i da rezervišete karantin.
  Svaka osoba koja aplicira za COE (Certificate of Entry), mora da preuzme (download-uje) i instalira na svoj mobilni telefon aplikaciju “ThailandPlus”. Aplikacija je dostupna za Android (Google Store), kao i za iPhone (App Store). Ova aplikacija kreira QR kod, kada je COE odobren. Dakle, umesto da zaposlenom na aerodromu pokažete COE u štampanoj formi, pokazaćete QR kod sa svog telefona. Pogledajte video uputstvo za aplikaciju na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=rSF1jtQ5fNM
 2. Potrebno je da kupite POLISU PUTNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA, izdatu bilo gde u svetu na Vaše ime, koja pokriva troškove lečenja u Kraljevini Tajland u minimalnom iznosu od 100.000 američkih dolara, uključujući obavezno pokriće lečenja oboljenja izazvanim virusom COVID-19.
  Preporučujemo Vam da polisu osiguranja kupite preko zvaničnog sajta “Thai General Insurance Association” koji omogućava strancima da preko interneta (online) kupe polisu osiguranja.
  Kada pristupite ovom sajtu, pojaviće Vam se opcija “Buy COVID-19 Insurance – For Inbound Travellers” i izaberite nju. Nakon toga otvara Vam se naslovna, promotivna strana osiguranja, gde idete na opciju “Buy now”. Zatim se otvara sledeća strana sa elektronskim formularom, gde unosite svoje podatke. Naglašavamo da prilikom izbora “Statusa” izaberete opciju “Tourist Visa”. Dalje, redom popunjavate polja i kupujete polisu Vašom kreditnom karticom. Link za kupovinu polise: https://covid19.tgia.org/
  Svakako proverite da li i domaće osiguravajuće kuće nude putno osiguranje koje pokriva troškove lečenja u minimalnom iznosu od 100.000 američkih dolara, uključujući obavezno pokriće lečenja oboljenja izazvanim virusom COVID-19
  .
 3. Sledeći korak je da kupite povratnu avio kartu i da izvršite rezervaciju ALTERNATIVE STATE QUARANTINE (ASQ) smeštaja, odnosno hotela u kojem ćete provesti obavezni karantin u trajanju od 11 noćenja. Napominjemo da ovaj smeštaj isključivo možete rezervisati direktno preko hotela (na njihovom sajtu) ili preko sajta Agoda.com. U ovom trenutku snažno preporučujemo da u Kraljevinu Tajland ulazite isključivo preko aerodroma Suvarnabhumi u Bangkoku (očekuje se i potpuna normalizacija ulaska preko aerodroma na Phuketu). U tom smislu, potrebno je da izvršite rezervaciju ASQ smeštaja u jednom od hotela u Bangkoku koji se nalaze na ovom spisku: Latest ASQ hotel list
 4. Pošto ste dobili COE, pre polaska na put, potrebno je da uradite PCR TEST na prisustvo virusa COVID-19, koji mora biti negativan i ne sme biti stariji od 72 sata pre poletanja u Tajland.
 5. Polisu osiguranja, kao i sve potvrde (ASQ, COE, PCR) treba da odštampate i ponesete sa sobom na aerodrom.
 6. Konačno, spremni ste za putovanje!

NAPOMENA:
Strani turisti su u obavezi da koriste aplikaciju “ThailandPlus” za praćenje COVID-19 kada putuju u Tajland!
Strani turisti koji putuju u Tajland moraju pre dolaska da preuzmu mobilnu aplikaciju “ThailandPlus” za praćenje kontakata vezanih za COVID-19 i da je koriste tokom svog boravka. Aplikacija će obaveštavati putnike ukoliko su bili u bliskom kontaktu sa svim potvrđenim slučajevima koronavirusa.
Tokom putovanja, turisti će sve vreme morati da drže aplikaciju uključenom i da se prijavljuju i odjavljuju sa različitih lokacija skeniranjem QR kodova. Aplikacija zahteva pristup GPS-u vašeg pametnog telefona, ali Turistička organizacija Tajlanda naglašava da će se prikupljene informacije koristiti isključivo radi zaštite javnog zdravlja i neće kršiti pravo turista na privatnost.
Putnici će, takođe, morati da postave svoju skorašnju fotografiju, kao i da unesu svoj “COE code” tj. broj dokumenta “Certificate of Entry” i “Reference ID” tj. šestocifreni broj potvrde prilikom registracije za COE koji su dobili od ambasade Kraljevine Tajland.
OVDE možete preuzeti ThailandPlus aplikaciju.

Nosioci TOURIST vize, prilikom ulaska u zemlju, moraju imati kod sebe novčana sredstva u iznosu od najmanje 20.000 Bahta (oko 560 eura) po osobi ili 40.000 Bahta (oko 1.120 eura) po porodici – u gotovini ili na kreditnoj kartici!
NAPOMENA:
Konzulat zadržava diskreciono pravo da podnosiocu zahteva za turističku vizu zatraži i dodatnu dokumentaciju, poput potvrde o zaposlenju, potvrde o školovanju, potvrde o novčanim primanjima i sl.
ROK ZA IZRADU VIZE:
2-3 radna dana. Zakazivanje termina je obavezno!

NAPOMENA: Putovanje sa maloletnim detetom
1. Ako maloletno dete putuje sa jednim od roditelja, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:
– Original saglasnost drugog roditelja overena kod notara da dete može da putuje
– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)
– Kopija pasoša roditelja koji ne putuje
2. Ako maloletno dete putuje sa licem koje mu nije roditelj, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:
– Original saglasnost oba roditelja overena kod notara da dete može da putuje
– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)
– Kopija pasoša oba roditelja
3. Ako maloletno dete putuje sa roditeljem kome je sudskim putem povereno samostalno vršenje roditeljskog prava, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:
– Kopija sudske presude
– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)
4. Ako maloletno dete putuje sa jednim od roditelja, a drugi roditelj je preminuo, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:
– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)
– Izvod iz knjige umrlih (kopija)
5. Ako maloletno dete putuje sa oba roditelja ali različitih prezimena, potrebna je sledeća dodatna dokumentacija:
– Izvod iz knjige rođenih za dete (kopija)

Ukoliko je dvoje ili više maloletne dece, za svako dete je potrebna kompletna dodatna dokumentacija.


Za informacije o procedurama i potrebnoj dokumentaciji za Non-immigrant vize, obratite nam se isključivo putem e-maila: info@thaiconsulate.rs

Ostale vize se trenutno ne izdaju.